top of page

ÜCRETSİZ DETAYLI BİLGİ VE RANDEVU İÇİN ARAYIN
UYKUSUNDA SORUN YAŞAYANLAR SİZLER İÇİN MERSİNDE SGK ANLAŞMALI BİR TEDAVİ MERKEZİMİZ VAR!
UYKU TESTİ OLMAK İÇİN YADA ZATEN UYKU TESTİ OLDUYSANIZ VE UYKU TESTİNDEN SONRA KULLANMANIZ GEREKEN CİHAZLAR (CPAP - OTOCPAP - BPAP) HAKKINDA BİLGİ ALMAK VE SGK YARDIM SÜREÇLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN YUKARIDAKİ NUMARAYI ÜCRETSİZ ARAYIN.

Uyku apnesi, artan trafik kazaları ile birebir ilişkilidir


Washington Üniversitesi'nden yapılan yeni bir çalışma, yaşlı erişkinlerde uyku apnesi ile trafik kazaları arasında bir korelasyon olduğunu göstermektedir. Uyku apnesi, gece boyunca saatte en az beş kez solunum kesildiğinde ortaya çıkar ve yaşlı yetişkinlerin tahmini% 30 ila% 50'sini etkiler. İnsanların derin uyku durumuna ulaşmasını engellediğinden, insanları kronik uyku yoksunluğu durumlarına sokar ve bu da yolda riskli davranışlara yol açabilir.


Washington Üniversitesi'nde nöroloji doçenti ve Uyku Tıbbı Merkezi'nin direktörü olan Dr. Brendan Lucey, çalışmanın yazarlarından biridir. O ve ekibi, uyku kesintileri ile güvenli olmayan sürüş uygulamaları arasındaki bağlantıyı keşfetmek için 100.000'den fazla sürüş gezisi üzerinde çalıştı.


Lucey, "Meslektaşım Ganesh Babulal ve araştırma grubu, otomobillere, otomobilin hızı, sert frenleme ve ani hızlanma hakkındaki bilgileri sürekli olarak izleyecek GPS veri kaydedicileri yerleştirdi" dedi. "Ve bu verileri kullanarak, agresif sürüş veya olumsuz sürüş davranışlarının ölçümlerini oluşturabildiler."


Hafif bir uyku apnesi vakasının bile insanların yolda tehlikeli kararlar almasına neden olabileceğini açıkladı. Hafif bir vaka, saatte 5 ila 15 solunum kesintisine sahip olarak tanımlanırken, ciddi bir vakada 30'dan fazla - bu her iki dakikada bir olur.


"Saatte sekiz solunum olayının artması durumunda, bu yolculuk başına olumsuz bir sürüş olayına sahip olma olasılığının yaklaşık 1,7 kat daha fazla olmasına neden oldu" dedi.

Lucey, bu çalışmanın yaşlı yetişkinler için doğru teşhis ve tedaviye yol açacağını, bu da sürüşlerini daha güvenli hale getireceğini ve daha uzun süre araba kullanmalarına yardımcı olacağını umduğunu söyledi. Araştırması, yaşlı yetişkinlerin daha uzun yıllar araba kullanabilmelerinin faydalı olduğuna işaret ediyor.


"Bu çok heyecan verici bir olasılık çünkü uyku apnesi çok tedavi edilebilir bir durum. Ve potansiyel olarak yaşlı yetişkinlerin güvenli bir şekilde araba kullanabilme süresini artırabiliriz "dedi.


Uyku apnesinden muzdarip birçok insan teşhis edilmez. Gün boyunca yorgunlukla uğraşmıyorlarsa, yanlış bir şey olduğunu fark etmeyebilirler. Ancak Lucey, diğer işaretlerin test edilme zamanının geldiğini gösterebileceğini söylüyor.


"Uyurken nefes alma ile ilgili sorunlar hakkında herhangi bir şüphe varsa - horlamada uzun duraklamalarla horlama veya bir yatak arkadaşı tarafından gözlemlenen nefes için nefes nefese uyanma gibi - onları doktorlarıyla bu konuda konuşmaya teşvik ederim" dedi.







bottom of page