top of page

ÜCRETSİZ DETAYLI BİLGİ VE RANDEVU İÇİN ARAYIN
UYKUSUNDA SORUN YAŞAYANLAR SİZLER İÇİN MERSİNDE SGK ANLAŞMALI BİR TEDAVİ MERKEZİMİZ VAR!
UYKU TESTİ OLMAK İÇİN YADA ZATEN UYKU TESTİ OLDUYSANIZ VE UYKU TESTİNDEN SONRA KULLANMANIZ GEREKEN CİHAZLAR (CPAP - OTOCPAP - BPAP) HAKKINDA BİLGİ ALMAK VE SGK YARDIM SÜREÇLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN YUKARIDAKİ NUMARAYI ÜCRETSİZ ARAYIN.

Kaliteli Uyku Sağlıklı Yaşam

Kaliteli uykunun sağlığımız için öneminden her zaman bahsediyoruz. Dünya Uyku Günü olarak kabul edilen 17 Mart gününde de hem uyku bozukluklarının yaygınlığına hem de sağlığımız üzerine olumsuz etkilerine dikkat çekelim. Uykunun hem fiziksel hem de zihinsel sağlığımıza önemli etkileri var. Sağlıklı bir ruh hali için kaliteli bir uyku düzeni gerekir. Uyku apnesi gibi sorunlar da maalesef obezite, kalp damar hastalıklar gibi birçok soruna neden olabilir. Çalışmalara baktığımızda uyku apnesi olan kişilerin neredeyse yüzde 70, 80'inde obezite oluşmaktadır.

Aslında kaliteli bir uyku için alabileceğiniz bazı basit önlemler var. Örneğin; yatmadan en az 2-3 saat önce bir şeyler yemeyin. Uykunuzu bozabilecek yiyecek ve içekleri tüketmemeye çalışın. Uykunuz geldiğinde yatağa gidin. Uyumak için karanlık bir oda tercih edin. Sigara içmeyin ve alkol tüketmeyin. Gündüz şekerleme denilen kısa süreli dinlenmeler iyi gelebilir; ama uzun süreli uykulardan kaçının. Uyku saatine yakın egzersiz yapmayın. Her gün aynı saatte yatma, kalma şeklinde bir uyku rutini oluşturmaya çalışın. Eğer uyku düzeninizi sağlayamıyorsanız ya da uykunuzdan istediğiniz verimi alamıyorsanız bu konuda tıbbi bir destek almaktan da çekinmeyin.


Kaliteli Uyku Sağlıklı Yaşam

bottom of page