top of page

ÜCRETSİZ DETAYLI BİLGİ VE RANDEVU İÇİN ARAYIN
UYKUSUNDA SORUN YAŞAYANLAR SİZLER İÇİN MERSİNDE SGK ANLAŞMALI BİR TEDAVİ MERKEZİMİZ VAR!
UYKU TESTİ OLMAK İÇİN YADA ZATEN UYKU TESTİ OLDUYSANIZ VE UYKU TESTİNDEN SONRA KULLANMANIZ GEREKEN CİHAZLAR (CPAP - OTOCPAP - BPAP) HAKKINDA BİLGİ ALMAK VE SGK YARDIM SÜREÇLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN YUKARIDAKİ NUMARAYI ÜCRETSİZ ARAYIN.

Depresyon ve Uyku Bozukluğu İlişkisi

Depresyon, düşündüğünüzden daha yaygındır ve uyku sorunlarıyla arasında bir bağlantı vardır. Uyku bozuklukları, depresyon belirtileri geliştirme riskinizi artırabilir. Bununla birlikte, depresyon belirtileri de uykunuzu etkileyebilir. Uyku apnesi veya uykusuzluk gibi uyku bozukluklarının belirtileri de depresyona neden olabilir.

Depresyonun en sık görülen semptomlarından biri de uyku bozukluğudur. Depresyonlu kişilerin yaklaşık %70’i uyku bozukluğu yaşamaktadır. Bununla birlikte uykusuzluğun depresyon belirtisi gösterme olasılığınızı yaklaşık 10 kat arttırdığı bilinmektedir. Yapılan araştırmalar obstrüktif uyku apnesi ile depresyon semptomları arasında güçlü bir ilişki olduğunu göstermiştir.

2006 yılında 25.000 kişi üzerinde yapılan bir araştırma, depresyon ile çok az uyuma (6 saatten az) ve çok fazla uyuma (8 saatten fazla) arasında açık bir bağlantı bulmuştur.


Horlama, Kilo alımı, uykusuzluk, nefes kesintisi, uyku apnesi, yorgunluk, insomnia, Hastalarımızın %90'ı sonuçtan memnun. Mersin Uyku Hastalıkları Merkezimizden bilgi alın.

Mersin Uyku Merkezi - Uyku apne horlama tedavisi

www.mersinuyku.com

Bilgi & Randevu

0505 076 51 29

Depresyon ve Uyku Bozukluğu İlişkisi

bottom of page